​5 съвета за перфектната детска стая

Не, че първа грижа за родителя преди първия учебен ден е точно стаята, но винаги трябва да мислим как да подобрим ежедневието на децата вътре в дома, особено при наближаващите месеци, в които вечерите са дълги и обикновено не преминават сред природата. HAMEFA, освен първокласни български мебели предлага и добри съвети за пространството, което обитават вашите деца.

Стаята на детето по принцип трябва да предлага възможности за забавни изживявания, но може и да е предизвикателство. В края на краищата, една красива, функционална стая, която децата да обичат както сега, така и за години напред, е доста трудна задача. Независимо дали започвате от нулата или се надявате да подобрите съществуващо пространство, със сигурност ще намерите доза вдъхновение.

Не усложнявайте излишно

Когато става дума за детски стаи, по-малкото обикновено е повече. Като поддържате декора семпъл и обзавеждането до минимум, ще създадете повече пространство за игра и ще осигурите неутралност, която може лесно да се актуализира, докато детето расте.

Легло с конструкция на къщата на нивото на пода например, може да служи като зона за игра, а отворени рафтове позволяват на играчките да служат и като аксесоари.

Съсредоточете се върху играта

За да създадете стая, която децата харесват, опитайте да се съсредоточите върху това, което най-много обича да прави - да играе. С възрастта игрите се променят, но може да помислите за стена за рисуване или лесна за актуализиране “художествена галерия”, където децата да показват любимите си творения. За по-смелите родители може и вградена стена за катерене, пързалка за двуетажното легло или окачена на тавана мрежа също са страхотни опции.

Възползвайте се максимално от пространството

Независимо дали стаята е малка, с въображение може да се постигне всичко. Може да се помисли за вдигнато легло, което удвоява използваемото пространство, създавайки допълнителна зона за игра, която лесно може да бъде превърната в кът за четене или зона за отдих.

Място за съхранение

В началото са играчки, а после дрехи, книги и тайни… Децата се нуждаят от място за своите вещи. Гардероби, етажерки, шкафчета. Това е задължително. А как това да не противоречи на максималнотит пространство? В HAMEFA имаме много удачни решения.

https://hamefa.com/index.php/nachalo/projects/detska-staya-za-momche

Нека бъде цветно

Децата обичат цветовете, но изборът на правилния може да бъде труден. Разбира се, едно момиченце може да обожава всичко, което е ярко розово сега, но това не означава, че ще го направи по-късно, а мисълта за пребоядисване на цялата стая само след някоя и друга година, е достатъчна, за да създаде на всеки проблеми с цвета. И тук може да се доверите на аксесоарите, които да дадат необходимия шарен импулс.